Basis / mash / chop / mengsel

Ik heb een flinke portie basis groenten mengsel gemaakt. Van heerlijke verse rauwe biologische groenten. In porties verdeeld en ingevroren. Handig voor dagelijks gebruik als basis om er elke keer weer ingredienten aan toe te voegen. Scheelt een hoop werk ’s morgens 🙂

In dit geval heb ik het volgende in het mengsel gedaan:

Alle kleurtjes zijn vertegenwoordigd.


Een flinke pan vol met fijngesneden en gehakte groenten.


Dat ziet er toch gezond uit! Mooie basis ook voor een heerlijk groentesoepje!


In porties verdeeld om later, als het bevroren is, de porties uit de vorm halen en in een hersluitbaar zakje te doen.


Bij gebrek aan vormen, hier wat kleinere hersluitbare zakjes voor in de vriezer.

En hier het basismengsel met wat fruit er doorheen.

4 reacties op “Basis / mash / chop / mengsel

  1. ik vind het een heel goed idee ik kook ook altijd voor mijn gaaien en vries dit in portie,s in ,meestal rijst bloemkool broccoli bonen en palmolie die ik er het laatst door .
    dit ken er zo to worden gevoegd !

  2. Wat zit er nu precies in het basis groentemengsel? Als ik het goed zie op de foto dan zie ik boerenkool, peterselie, knolselderij, rode en gele paprika, winterpeen en waterkers liggen. Klopt dat, of mis ik nog iets? ?Kook je dit mengsel vervolgens in water gaar? Laat je het dan afkoelen en vries je het in?
    Wat kan er nog meer in? Rijst, Quinoa (of zoiets? Ik ken dit product niet) en wat nog meer? Tips zijn héél erg welkom!
    Groetjes,
    Rita Wien

  3. Hoi Rita, er is niet echt een ‘basis’. Dat is elke keer anders.
    Typ bij zoeken op m ijn pagina maar eens ‘pellets’ in. Daar vind je de verschillende ‘basis’ ingredienten voor de pellets, en dit is eigenlijk de mash of chop. Hoe je het noemen wilt.
    Ik kook niets (dan gaan de vitamines er uit) behalve eventueel een zoete aardappel.
    Je kan er ook quinoa, rijst, pasta of peulvruchten bij doen (deze wel koken).
    Dit af laten koelen en dan bij de mash en in porties in de vriezer.

    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*