Knapperige balletjes

Vanavond heb ik lekkere knapperige balletjes gemaakt voor de vogels. Het idee heb ik van de site ‘Organic Foods & Treats’  Avian Organics food. Elke keer als ik balletjes maak is het anders, het ligt er maar net aan wat ik op dat moment in huis heb.
Ik gebruik ook geen afgepaste eenheden in mijn omschreven recepten, want ik doe het eigenlijk allemaal op gevoel. Je zal deze vaardigeheid snel onder de knie krijgen 😉

Het beslag:

Nadat ik er balletjes van heb gedraaid: klaar om de oven in te gaan.

Ingredienten van vandaag:
Speltmeel
Harrisons pellets vermalen
lijnzaad
cocos vlokken
cocosolie
appelpoeder
sambal
gember
gemalen noten
beetje zonnebloem- en pompoen pitten
Beetje Stevia (natuurlijke zoetstof) -> Volgende keer gebruik ik het niet meer omdat het te zoet is geworden.
een ei en wat water

25-30 minuten in the oven op 175 C (350 F)
Af laten koelen.

Het resultaat:

Ik heb het zelf geproefd en het is lekker! 😀
De balletjes blijven vers in een afgesloten trommel voor een paar dagen of in de koelkast. Ik  vries de balletjes in. Ontdooi ze voordat je ze aan de vogels geeft.

Morgen zullen we zien of de vogels de zelfgebakken balletjes lekker vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*