Mash en pellets

Vandaag een flinke partij mash voor de vogels klaargemaakt. Een gedeelte gaat in de droger om pellets van te maken en een gedeelte vries ik in om dagelijks ‘vers’ te kunnen verstrekken als ik geen tijd heb ’s morgens om iets voor ze klaar te maken.

Wat gaat er in de mash/pellets?

Ik had ook nog een mooie pot met verse kiemgroenten, die ik gewoon vergeten ben er bij te doen, maar die worden evengoed opgemaakt 🙂
Alles is biologisch: Boerenkool, rucola, winterpostelein, brocoli, komkommer, cougette, gele en rode paprika, banaan, appel (staat niet op de foto, zit er wel in) zoete bataat, rode peper, pastinaak, rode bietjes, wortel, pompoentje en bieten.

Even de kook over de bataat en bieten.         Volkoren macaronie en rijst gekookt.


Alles door de blender en in een grote pan mengen.

Dat ziet er toch heerlijk uit!


Een gedeelte mash invriezen.

Uit de vormpjes halen en in hersluitbare diepvrieszakken doen en terug in de vriezer.


De rest van de mash in de dehydrator (droogmachine) voor het maken van pellets. Vijf etages dus lekker veel! Morgen komt daar een foto van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*