Beeld babyfoon voor de vogels

’s Avonds hoor ik altijd erg veel leven in de vogel slaapkamer. Ik ben natuurlijk benieuwd wat daar allemaal gaande is, maar als ik de kamer binnen kom, dan is het stil en zitten daar drie paar kraaloogjes me aan te kijken alsof er niets aan de hand is.

grand-eliteIk heb daarom een Luvion Grand Elite beeld babyfoon gekocht. In de slaapkamer van de vogels staat een camera en beneden heb ik een beeldschermpje en daarop kan ik draadloos bekijken wat de boefjes aan het uitspoken zijn. Ook in het donker door infraroodled’s. 🙂

Ik zag vannacht dat Rikki bijvoorbeeld ook op de grond slaapt… Ik dacht dat hij altijd op stok sliep…. Wat me ook opviel is dat hij een knuffelbeertje als hoofdsteun gebruikt. Hij slaapt dus niet met zijn kopje in zijn nek.
Omdat ik het zielig vind dat hij met zijn pootjes op de koude ijzeren plaat slaapt, ga ik daar dus een handdoekje neerleggen.
Ik had al een bakje met washandje er in en dat knuffeltje. Maar dat knuffeltje vist Rikki uit het bakje en gaat daar een stukje verderop mee liggen slapen.

Kiko slaapt inmiddels op een washandje. Die had ik al eerder betrapt beneden in zijn slaapkooi. Daar zit een vast rooster op de bodem, dat vond ik ook zo zielig.

Ondanks dat ik dus 2 hele mooie slaaptentjes in de slaapkooien heb hangen, gaan de vogels daar niet in. Misschien dat ik ze naar beneden moet verhuizen, dat ze er dan wel in willen …
Nu ik weet hoe de vogels slapen, kan ik e.e.a. aanpassen om het ze zo aangenaam mogelijk te maken.

De babyfoon heeft ook de mogelijkheid om op te nemen, maar dan moet je een Mini SD card hebben. Die is inmiddels besteld en dan zal ik wat beelden op dit blog laten zien 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*