Biologische voeding

Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur. Het voedsel is geteeld zonder kunstmest en (giftige) chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

biologisch keurmerk

Als het EKO-Keurmerk op een product staat, is het gegarandeerd biologisch. Ongeacht in welke winkel je het product tegenkomt. Als het EKO-keurmerk op uw boodschappen staat, kunt u er met een gerust hart van genieten!

Is bio gezonder?
Het ligt voor de hand dat een gezonde landbouw ook gezonde producten oplevert. Er wordt geen gif gespoten en dat kun je dus niet binnenkrijgen. Producenten van babyvoeding gebruiken bijvoorbeeld vaak biologische ingrediënten. Biologische groente en fruit zijn namelijk vrij van restanten van bestrijdingsmiddelen. Ook bevatten ze gemiddeld meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en bioactieve stoffen. Biologische zuivel bevat meer gezonde vetzuren.

  • Biologische groenten en fruit bevatten meer bioactieve stoffen zoals antioxidanten. Dit is in meerdere studies met verschillende producten gevonden.
  • Het eiwitgehalte van biologische graanproducten is lager in vergelijking tot gangbare graanproducten. Dit is in meerdere studies consistent gevonden.
  • Biologische groenten en fruit bevatten gemiddeld een hoger gehalte aan vitamine C. Dit is herhaalde malen gevonden in goed uitgevoerde studies. Het gaat hier wel om een gemiddeld gehalte; niet alle studies laten consequent een hoger niveau bij biologische producten zien.

In het algemeen is volgens de officiële wetenschappelijke standaards nog niet hard aangetoond dat biologisch voedsel gezonder is dan ‘gewoon’ voedsel, maar de aanwijzingen stapelen zich op. Duidelijk is wel dat biologische landbouw milieuvriendelijker is dan de gangbare, en dat is per saldo voor ons allen ook gezonder.

Ik koop veel biologisch voedsel voor mezelf en dat geef ik mijn vogels ook.
Maar biologische voeding of niet, voor mijn gevoel is het geven van vers voedsel aan je vogel een stapje dichterbij de natuurlijke voeding van de vogels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*