Boeren zwaluwen onder mijn veranda

Ik heb voor het tweede achtereenvolgende jaar een koppel zwaluwen dat onder mijn veranda een nestje heeft. Het is zo leuk!
Ze zitten ook voor het raam waar ik mijn computer heb staan, dus ik zie de ouders de hele dag heen en weer vliegen om de vijf kinders van eten te voorzien.

Vandaag zijn ze uitgevlogen en rusten uit in de buurt van het nest om ’s avonds weer terug te keren. Ze blijven dan een paar dagen en zullen dan op gaan in de rest van de zwaluwen hier uit de buurt.

Ik kan er zo van genieten, maar heb er  ook werk van, net als mijn vogels thuis poepen ze dat het een lieve lust is! Omdat ik van vorig jaar geleerd heb, heb ik op de plek onder het nest een aantal kranten neergelegd om de ‘grootste schade’ op te vangen en om de paar dagen te verversen.

26 juni 2012


1 juli 2012

bleeee poep!


Vandaag uitgevlogen!


Onder de veranda, dicht bij elkaar 🙂

Eén gedachte over “Boeren zwaluwen onder mijn veranda

  1. OHhh zo leuk en lief. ik zie elke ochtend de meerkoeten bij mij in de buurt. geef ze ook elke ochtend brood, als je ziet hoe de ouders de kleintjes beschermen tegen de meeuwen en eenden, schitterd om te zien, alleen jammer dat er maar enkele het overleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*