Contact

Klik HIER om een mail te sturen naar Koken voor Papegaaien.

11 gedachten over “Contact

 1. Milly! Onwijs leuke site! Echt top! Kan ik ook lekker aan de slag in de keuken voor Mika en coco!

 2. Wat een geweldige site zeg! Fijn dat er nog mensen zijn die goed voor hun diertjes zorgen!!
  Ik had een vraagje: ik voerde zelf ook dagelijks groentenmixen aan mijn gaaitjes maar door een heftige infectie (binnen gebracht door m’n nichtje) heb ik 4 van m’n 5 gaaitjes verloren en heb ik alleen nog mijn lieve ara maracana over. Zoals je zult begrijpen eet zij weinig en moet ik eerlijk zeggen dat ze minder afwisselend vers eten krijgt als eerst. Nu zou ik heel graag zelf pellets willen maken, dan kan ik een tijdje doen met supergezond voedsel. Maar hoe kom ik aan zo’n droogmachine? En hoe moet ik dat dan doen?
  En nog een klein vraagje, kan ik alle kiembladen zomaar geven of zijn er ook die niet goed zijn voor gaaitjes?
  Ik kijk uit naar je antwoorden 🙂
  Groetjes José

  • Beste José,
   Wat erg om te lezen van het verlies van je vier vogels! Wat zal je hier een verdriet van hebben…
   Je kan toch maar niet voorzichtig genoeg zijn blijkt ook nu weer :'(

   Hierbij wat antwoorden op je vraag, die overigens ook op de website staan (typ bij de zoekterm droogmachine in), maar dit is makkelijker 🙂
   De droogmachines zijn te koop via internet. Je kan het zo duur maken als je wilt, maar ik geef je twee relatief goedkope tips.
   Op deze pagina staat wat ik in de pellets doe.

   Welke droogmachine heb ik: de Stockli van circa 100 euro. o.a. HIER te verkrijgen.
   Er is een goedkoper alternatief van Bohman , circa 30 euro.

   Het gaat er om dat je lekker verse groenten en fruit in de blender doet, in de droogmachine laat drogen voor ca. 12 uur (met 600 watt machine) en dan is het gedroogd. Dit kan je bewaren in een weckpot en dan elke dag wat geven. Mijn vogels zijn er gek van. En naast de pellets krijgen ze ook nog eens elke dag verse groenten en fruit. Zelfs mijn grijsje die er nooit wat van moest hebben (groenten) eet er nu heerlijk van. Het is een kwestie van wennen. Welke kiemgoenten ik gebruik (ik koop ze bij een biowinkel) zijn: mungbonen, spliterwten, sojabonen, adzukibonen, quiona en adzukibonen. Die laat ik eerst een nacht in water staan en circa drie dagen kiemen. Dan doe ik de kiemgroenten met verse groenten en fruit, wat noten en pitten in de blender en dan laten drogen op ca. 40-50 graden. Kijk HIER ook eens 🙂

   Rauw voedsel kan bij lage temperatuur gedroogd worden. Door de lage temperatuur blijven alle vitamines (behave A en C) en enzymen heel, bovendien blijven de voedingsstoffen in de groente en worden ze niet met het water weggegooid. Commerciëel luchtgedroogd voedsel bevat meestal conserveringsmiddelen of het wordt gezwaveld, deze gebruik ik dus nooit…
   Als je thuis droogt hoef je namelijk helemaal geen conserveermiddelen te gebruiken.

   Jose, heel veel sterkte en ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

   • Ja super 🙂 ik heb inmiddels mijn droogmachine en ga vanavond en morgen mijn eerste pellets maken! Ik heb er helemaal zin in! Ook zijn de kiemzaden besteld en die komen morgen al binnen. Bedankt dat je dit alles met ons deelt, het gaat ons hopelijk veel (eet)plezier opleveren!
    Hoelang kun je zelf gedroogde pellets ongeveer bewaren?

    En het klopt, het verdriet is echt ontzettend. Ik ben er nog lang niet overheen, bang voor iedereen die m’n ara aan wil raken en ik mis m’n andere gaaitjes verschrikkelijk.

     • Beste José,
      Leuk dat je ook helemaal enthousiast bent over het koken voor je papegaai! Ik ben momenteel weer lekkere knapperige balletjes aan het maken, zal de post er zo opzetten 😉

      Je kunt straks ook lekker druiven , banaan, appel e.d. drogen in je machine. Lekker zonder zwavel 🙂 TIP: De banaan moet echt overrijp zijn en dan dunne plakjes snijden. Je weet niet wat je proeft!

      Ik sla meestal mijn boodschappen in bij online biologische winkels. De bij pollen komen bij unlimitedhealth.nl vandaan.

      Ik doe de pellets in een glazen weckpot en daar doe ik ongeveer 14 dagen mee, dan moet ik alweer een volgende lading maken hahaha. Zorg er voor dat de pellets goed droog zijn en dan maakt het geloof ik niet zoveel uit hoe lang je ze bewaard, als er maar geen vocht bij komt, dan kan het ook niet schimmelen.

      Succes ermee!!!

 3. Hoi hoi,

  Ik vroeg me af waarom juist je de Stockli verkoopt?
  Zijn er nadelen aan het gebruik?…
  Wat zijn uw bevindingen?

  Ik zie het niet meer te koop staan?… ik vermoed ‘verkocht’?
  Groetjes,Michel

  • Hoi Michel, ik heb inderdaad de Stockli verkocht om een Excalibur aan te schaffen. Die wilde ik graag hebben. De Stockli is echter een prima machine, helemaal niets mis mee! Ik had drie verdiepingen, nu heb ik er 5, vond ik makkelijker, omdat ik nogal veel maak. Op de Stockli kunnen er losse bijgekocht worden overigens.
   Ik wilde graag dat de lucht van de zijkant komt en niet van onderen omdat je dan de verdiepingen steeds moet verzetten… Dat was de voornaamste reden eigenlijk.

 4. Hoi Milly, ik had een vraag, ik geef mijn gaai ook ( volgens mij ) genoeg gezonde voeding ( zoals rouwe groente, biologisch ) nu besef ik dat ik haar eigenlijk geen sepia geef, ik had er een opgehangen in haar kooi, maar dat heeft ze nooit aangeraakt ( ik heb ook kalk in poeder vorm ) dus vraag ik me af omdat ze genoeg gezond eet, is het dan noodzakelijk om nog een kalk apart te geven?

  P.s blijf het zeggen, BEN ZO BLIJ MET JOU SITE.. geweldig… ik probeer zoveel mogelijk aan Angel te geven wat op jou site staat..

  • Hoi Matli,
   Dat is lief dat je dat zegt, dank je wel 🙂
   Ik heb wel een poos op internet gezocht naar sepia en heb ook zo’n brokje liggen, die heb ik wel eens over het voedsel gedaan ,maar heb nooit kunnen vinden dat het echt noodzakelijk is. Ze eten er hier ook niet van als ik het ophang. Omdat ik (nog) Harrisson pellets geef, heb ik wel het idee dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Ik zal me er nog eens een keer in gaan verdiepen en dan hoor je het hier!

Reacties zijn gesloten.