Doktersbezoekjes

Donderdag zag ik aan Kiko dat er iets met zijn linker oogje was. Niets opvallends, maar het ‘klopte’ niet. Vrijdag was het iets opgezwollen. Waarschijnlijk iets er in gekregen, zodat het oog geirriteerd was. Maar zaterdagochtend zag het er echt niet meer uit, dus ik naar dierenarts die weekenddienst had. Gelukkig wel een arts die verstand heeft van vogels.
Zalfje meegekregen wat ik 3 x daags, 5 dagen lang op moet doen.  OVerigens, meet inbegrip van een zak Juvenile van Harrisons was ik 100 euro kwijt.
Na een dag had Kiko al weer praatjes voor twee! Want een caique die alleen maar heel rustig stil zit te soezen, is natuurlijk geen echte Caique.

Rikki had ca. 3 weken zijn kraag om, omdat hij moeilijk door de rui heen komt. Dit kraagje voorkomt dat ie zijn veertjes op zijn borst en pootjes blijft uittrekken. Triest, maar het moet even. Zondag had ie er genoeg van en wist zijn kraag zo te slopen dat ie er af ging. Ik wilde hem er nog een week omheen houden, maar nadat hij zich zeker 3 uur had gepreend, zag hij er weer tip top uit. Hij heeft niet meer aan zijn veren getrokken, dus blijft de kraag weer lekker voor een jaar af!

Tommy was zondag gezellig met mij in de keuken toen hij vanuit het niets opeens krampen in zijn linker pootje kreeg en even in een soort ‘stuip’ terecht kwam. Ik bleef dicht bij hem (tranen onderdrukkend) en praatte zacht tegen hem, totdat het weer ging. Daarna heeft ie gewoon weer gespeeld en was ie de ‘ouwe’. Om 1600 uur zat hij op de speelboom rustig te suffen en ik keek TV. Opeens hoorde ik dat nare angstige geluid weer en kreeg hij weer zo’n aanval, maar nu zat hij op zijn touw op de speelboom. Ik rende er heen, want een val naar beneden van ca. 1 meter is natuurlijk niet bevorderlijk… Ik pakte hem van het touw en hield hem bij me op de bank, totdat de ‘stuip’ weer wegging.
Maandag heb ik meteen de vogelarts in Amsterdam gebeld om een afspraak te maken, omdat ik zijn bloed na wilde laten kijken.
Vandaag kon ik terrecht en is er bloed afgenomen. Witte bloedlichaampjes zijn oke, nieren, lever, calcium en nog wat dingen zijn nagekeken en zijn allemaal goed. Om wat dingen uit te sluiten (vergroot hart, slechte maag, longen of aderverkalking) is er een röntgenfoto gemaakt, maar ook dat was gelukkig in orde. Wat er nu overblijft is waarschijnlijk een vorm van epilepsie. Ik heb medicatie meegekregen in een lage dosering die ik moet gebruiken als hij het binnen 2 mnd. weer krijgt. Anders niet. Mocht het dus vaker en frequenter voorkomen dan moet er een preventieve medicatie gegeven worden. We wachten het dus af.
200 Euro lichter, maar wel heel erg gerust gesteld dat ie verder in zo’n goede gezondheid verkeerd!

wachten op de bloeduitslag bij de dierenarts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*