Knapperig koekie

IMG_9911

En hier is het recept dan van een lekker gezond koekie voor de birdies 🙂 Je kan zoveel varieren als je zelf wilt met allerlei lekkere ingredienten. Minder vette zaden als je vogels hebt die daar gevoelig voor zijn. Eigenlijk kan je eindeloos varieren.

Ingredienten:
1 el hennepzaad
1 el negerzaad
1 el gemengd biologische papegaaienzaad
1 el kastanje meel (kan elk ander soort meel zijn of verpulverde pellets!)
1 el gekookt en geprakte zoete aardappel

3 halve walnoten
3 halve pecannoten
5 gepelde ongebrande pistachenootjes
Deze in een vijzel fijnmaken

1 halve el zwart sesamzaad
1 halve el wit sesamzaad
1 halve el gepelde zonnebloempitten
mespuntje kaneel 1 gedroogde peper versnipperen

Verrassing: mais en granaatappelpitjes

Bereiding:

Kook een zoete aardappel en als hij gaar is, prak je hem fijn met een vork.
Verwarm de oven voor op 100Ëš C.

Maal de noten fijn. Ik doe het in een vijzel, maar kan uiteraard op allerlei manieren. IMG_9875

Doe alle ingredienten in een kom en voeg een eetlepel geprakte zoete aardappel bij IMG_9878   IMG_9882

Meng dit met je handen tot een stevige bal, gebruik anders iets meer meel om het droger te maken. Het moet wel goed kneedbaar zijn, niet te droog en niet te nat …

Ik heb een aantal uitdrukvormpjes en hier gebruik ik een kleine ronde.
Doe een laagje in het vormpje. Druk het stevig aan.

Doe er een stukje mais of granaatappel op (je kan van alles gebruiken zoals bv fruit). IMG_9888   IMG_9883

Vul de rest van het vormpje op met het beslag.

Haal het koekje uit het vormpje en leg dit op een ovenrek, afgedekt met folie. IMG_9890

Bak de koekjes in de oven ongeveer 30-40 minuten op 100Ëš C.
Laat de koekies een uur afkoelen en bewaar in een afgesloten trommeltje.
Invriezen kan ook, dan blijven ze lekker knapperig.

IMG_9901

Mijn vogels zijn er gek op, in elke variatie die je maar kan bedenken. Maar de nootjes en zaden maken hem toch wel favo!

2 gedachten over “Knapperig koekie

  1. Super! Intussen dat jij even offline was heb ik gebruik gemaakt van jou recepten en zodoende deze koekjes ook. Veel uitgeprobeerd. Dus heel erg blij dat je weer terug ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*