5 gedachten over “IMG_9911

 1. Hallo ,

  De gerechten die je maakt vind ik echt geweldig en ik ben van plan binnenkort ook wat uit te proberen.
  Ik heb zelf ook een caique papegaai (kai) van nu net 1 jaar oud. In t begin kreeg hij alleen nutribird pellets als hoofdvoeding, maar ik wilde ook varieren daarmee dus voegde ik af en toe een schepje papegaai zaad mix toe in zijn bakje. Het probleem is nu dat hij alleen de zaden eet en de pellets gewoon negeert en ze niet meer eet. Erger nog hij krijst elke ochtent puur omdat hij geen zaad meer heeft en dat wil ik hem dus nu afleren.

  Heb jij mischien wat tips om daar een verandering in te brengen?

  Ik hoop wat van je te horen en zie ernaar uit.

  Met vriendelijke groet,

  Roshito

  • Hoi Roshito,
   Mijn papegaaien vinden zaadjes ook erg lekker, maar ik weet dat er haast geen voedingsstoffen meer inzitten doordat ze gedroogd zijn, dus voer ik dat als ‘lekker hapje’.
   ’s Morgens geef ik Harrisons brokken en een bakje met groenten/fruit/kiemen(net wat ik in huis heb). Dat is waarschijnlijk lekkerder dan de brokken, dus beginnen ze daar eerst aan. Mocht Kai het nog niet lekker vinden, gooi dan wat groenten en fruit en een nootje door de blender en geef dat. Dat is wat makkelijker om op te nemen. Het nootje vinden ze heerlijk, later kun je minder nootjes erdoorheen doen en grotere brokken groenten afwisselen met blenden.
   Ik geef elke avond rond 6 uur (als wij gaan eten) een klein lepeltje biologische zaden. Dit is echt een traktatie.
   Eigenlijk moet je nu een paar weken geen zaad meer geven. Caiques zijn zeer slimme vogels en als hij flink schreeuwt en hij krijgt toch zaad, dan heeft hij ‘gewonnen’. Het is dus even op de tanden bijten en het schreeuwen ‘negeren’.
   Mijn vriendin heeft ooit in mijn vakantie (zij paste op) een agapornis overgezet van zaad naar pellets en dat was dus drie weken gillen en schreeuwen. Maar het lukte dus wel….

   Wie heeft de langste adem?????

   • Hallo ,

    Dankje voor je reactie. Ik zal nu dus proberen geen zaad te geven als hoofdvoeding en ff vol te houden als hij gaat schreeuwen . Ik heb toevallig wel wat voer besteld bij parrotparadise.com maar dan zal ik daarmee ook ff wachten met voeren of net wat jij zegt een lepeltje van geven als traktatie. Verder zal ik ook ff proberen wat groente en fruit te blenden en kijken of hij dat lust in de ochtent. Dankjewel 🙂

    Weet jij toevallig waar ik terecht kan voor het vijlen van de snavel en nagels ?

    Graag tot horens.

    • Als je overdag dus pellets geeft, en hij eet er helemaal niet van. Dan moet je wel een lepeltje zaad geven voordat hij gaat slapen. Zijn krop moet gevuld zijn als hij gaat slapen. Daar even op letten dus 😉
     Ik weet niet waar je woont, maar je moet even kijken naar een vogelarts die dat voor je kan doen.
     Dierenartsen zijn meestal niet op de hoogte van de behoeften van vogels, ook al zeggen ze soms van wel. Als je niemand weet, geef dat dan maar even aan, dan kan ik misschien iemand zoeken bij je in de buurt. Let goed op dat je geen rauwe aardappels, bonen, ui geeft. En geen avocado.

     • Hallo ,

      Ja ik zorg inderdaad ervoor dat hij zeker wat heeft gegeten voordat hij gaat slapen.

      Ik heb een dierenthuiszorg gevonden die daarin gespecialiseerd en heb een afspraak kunnen maken. Ik laat wel weten na afloop hoe dat is gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*