Over

De website ‘Koken voor Papegaaien’ is ontstaan door de liefde voor mijn papegaaien; Tommy, Rikki en Kiko. Deze pagina is een verzamelplaats van papegaaien-recepten en deel ik mijn idee over voeding voor kromsnavels.

Tommy (Grijze Roodstaart)

Mooie, lieve, gekke Tommy kwam bij me wonen in 1988 toen ze pas 11 weken oud was. Ze is echt een schatje en af en toe een gekke vogel. Ze woont al jaren op een woonboom, dus geen kooi. Ondanks haar hoge leeftijd blijft ze nog steeds heel ondeugend. En de recepten die ik voor haar maak zijn altijd favoriet!

Moky (agapornis)

moky - kokenvoorpapegaaien

In 2005 kwam een agapornis in de tuin aanvliegen. We hebben zijn eigenaar nooit kunnen achterhalen. Hij is toen lekker bij ons blijven wonen op zijn eigen woonboom en we noemde hem Moky. Ondanks het een lekker ventje was en we dol op hem waren is hij verhuisd naar een liefdevolle plek waar een dame agapornis haar vriendje had verloren. Omdat Moky niet gelukkig was in zijn eentje (lovebird), heb ik hem, met pijn in mijn hart, een fijner leven gegund en is hij verhuisd naar deze lieve aga dame.

Rikki (Caique)

Ik adopteerde Rikki in 2008 toen hij een half jaar bij de vorige eigenaren in huis was. Het is een kleine opdonder.  Rikki is een echte caique. Zijn gedrag veranderd vaak snel en abrupt, ik moet goed naar zijn lichaamstaal kijken.

Kiko (Caique)

Kiko is in 2009 geadopteerd toen hij twee jaar oud was. Ik was ondertussen zijn vierde eigenaar …
Kiko vertoonde niet echt caique-gedrag, zo speelde hij niet en was hij heel rustig voor een caique. Lang was hij nog erg klunzig qua klimmen e.d. geweest. Het leek wel of hij altijd in een veel te kleine kooi had gezeten. Waar hij geen kans heeft gekregen om klim- en spring vaardigheden te ontplooien. Vandaag de dag speelt en fluit hij veel en uitbundig, en is het een vrolijk manneke!

Papegaaien Voeding en Gedrag

Er is gelukkig qua kennis veel veranderd sinds 1988!
Ik heb enkele cursussen en workshops gevolgd die mijn ogen openden over goede papegaaien-voeding, huisvesting en het juist omgaan met kromsnavels.

Papegaaien Informatie

papegaaieninformatie-kokenvoorpapegaaien

In 2005 heb ik samen met een vriendin Papegaaien Informatie opgezet. Op de website gaven we informatie over huiskamer papegaaien en parkieten. Ook gaven we lezingen en waren we aanwezig bij de open dagen van dierenartsen om ook daar informatie over kromsnavels gegeven. Voornamelijk informatie over voeding en gedrag was in die tijd broodnodig om te verspreiden.

Papegaaien Journaal

papegaaienjournaal-kokenvoorpapegaaien

In 2008-2011 gaf ik ook het enige Nederlandse tijdschrift over huiskamer papegaaien ‘Papegaaien Journaal‘ uit. Een glossy magazine met veel informatie uit binnen- en buitenland over gedrag, voeding, recepten, huisvesting en nog veel meer. Met een groot ledenbestand.
Omdat ik alles alleen deed (opmaak magazine, verkoop & opmaak advertenties, contact met abonnees, gastschrijvers, redactie en content bedenken, administratie en database bijwerken… het werd gewoon te veel naast mijn ‘gewone’ werk en in 2011 heb ik de stekker eruit getrokken.

Van zus Dus: interview

Hieronder een filmpje uit 2008 van RTV NH waarin ik thuis werd geïnterviewd in het programma ‘Van Zuks Dus’ over het magazine Papegaaien Journaal. 😀

 

Koken voor papegaaien

logo-kokenvoorpapegaaien

In 2011 heb ik deze website Koken voor Papegaaien en Cooking for Parrots gelanceerd. Elke dag liet ik in blogs zien hoe ik mijn vogels te eten gaf met heerlijke recepten. En ook daarin is in de loop der jaren inmiddels aardig wat veranderd. Maar het maken van pellets is nog steeds favoriet. De Engelse versie is inmiddels opgeheven, maar de Nederlandse website is nog steeds actief.

MOKY Bird

logo-mokybird

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Moky Bird was al snel geboren.
De gezonde manier van papegaaien-voeding heeft me altijd aangesproken en daar heb ik me flink in verdiept. Door middel van deze website geef ik informatie in mijn blogs, verkoop ik het Kookboek voor Papegaaien en de handige afbak koekjes zijn een regelrechte hit geworden.