2 gedachten over “Papegaaien hapje

 1. Hallo, het ziet er allemaal lekker en gezond uit, ik heb het voor mijn amazone papegaai klaargemaakt, maar ze eet beetje bij beetje, vind haar een moelijke eter
  ,maar ik blijf het proberen, anders zal ze het helaaml niet lusten..
  trouwens ze is nog maar 8 maanden ,kan dat de reden zijn dat ze weinig eet?
  Ik maak ook broodtaart/fruittaart en dat is ook nog geen succes, ze heeft liefst fruit, haar pellets, en gekookte groente, heb je tips voor mij?

  • Geef je vogel de tijd om iets nieuws lekker te vinden. Sommige vogels hebben echt weken nodig om iets lekker te vinden.
   Geef elke keer een klein beetje van iets nieuws. Echt grote porties hoeven vogels niet te eten, ze bewegen immers niet zo veel als in de natuur.
   Zeker Amazones hebben de neiging om te ‘vervetten’. Dus geef kleine porties.
   Hou er rekening mee dat een maag van een amazone de grootte heeft van ongeveer een pingpongballetje. Dus geef niet te veel.

   Als je wilt dat ze bijvoorbeeld broccoli gaat eten, geef haar dan buiten de pellets niets anders. Broccoli een beetje blancheren (kook er over) geeft ook weer een andere smaak, misschien vind ze dat lekkerder.
   Ook de vorm van het eten kan je elke keer veranderen. Soms in blokjes, soms in stukjes/reepjes, soms een brok met schil (goed wassen!).
   Succes ermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*