2 gedachten over “Pinksterdag papegaaien ontbijt

    • Hele goede vraag Marie-Louise, ik gaf het wel eens, maar het blijkt uiteindelijk toch niet echt goed te zijn.
      En mijn motto is: bij twijfel niet doen!

      Lees onderstaande:

      Champignons hebben een heleboel goede stoffen, toch wordt vaak afgeraden om champignons rauw te eten.

      Van champignons wordt wel gezegd dat ze giftig zijn, en dat je ze daarom niet rauw moet eten. Even koken zou genoeg zijn. Er zijn twee redenen waarom het is aan te raden om champignons eerst te koken.
      Champignons bevatten een aantal mogelijk schadelijke stoffen, de bekendste hiervan is agaritine
      Er zijn een aantal studies gedaan naar de giftigheid van agaritine. De stof blijkt kankerverwekkend te zijn bij muizen, en is daarom mogelijk ook gevaarlijk voor mensen. Echter, recent onderzoek plaatst twijfels bij het risico. De conclusie was dat het eten van 10 gram champignons per dag geen meetbare extra kankergevallen op zou leveren.
      Een andere reden om champignons eerst te verhitten is om mogelijke bacteriƫn te doden. Champignons worden gekweekt op een basis van paardenmest. Deze is op zich gesteriliseerd, maar de mest blijft een goede voedingsbodem voor allerlei bacteriƫn. Die komen ook op de champignons en hier zouden ook mogelijke voedselvergiftigers tussen kunnen zitten. Deze worden door verhitten onschadelijk gemaakt.

      Bron: food-info.net/nl/national/ww-champ.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*