Film Rikki ’s nachts…

Eindelijk heb ik micro SD kaart welke in de beeld babyfoon zit uit kunnen lezen op mijn computer, dus ik kan de filmpjes bewerken en op mijn blog zetten.

Hier een filmpje van Rikki die ’s avonds en ’s nachts met de infrarood camera goed te zien is in zijn slaapkooi. Ik dacht dat ie altijd lekker rustig ging slapen, maar niets is minder waar. Ook Tommy is vaak in aktie.
In de slaapkooi heb ik niets meer dan een touw, stok en op de grond nu een washandje. Bij Tommy had ik ook een doek, maar die maakt hij helemaal stuk en ik ben bang dat ie wat naar binnen krijg. Misschien moet ik een krant onderin zijn kooi leggen.


(links Tommy, Grijze Roodstaart, rechts Rikki, Caique)

De vogels laten geen ontlasting in de slaapkooi/bench vallen. Dit doen ze in de natuur ook niet (in geval dat ze ontdekt worden door roofdieren).
Ik hoef dus geen bodembedekking te hebben.
Kiko is de enigste die, als hij te lang in de kooi zit, zijn  behoefte doet, daar hou ik dan ook rekening mee. Handig is het wel dat het altijd op dezelfde plek is 🙂

Maar nu ik ze zo in beweging zie (Rikki de acrobaat!), is het misschien ook wel verstandig nog wat spullen in de slaapkooi te hangen, dan kunnen ze elke keer een ander slaapplekje vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*